Výcvik ve F-M

12.01.2014 20:59

V sobotu jsme se sešli staronoví známí nedaleko ve Frýdku - Místku s cílem proběhnout naše chlupáče, zaměstnat jim nejen tlapky, ale i hlavičky :)

Tentokrát jsme se zaměřili na nácvik reálného honu a tak trochu "polaškovali" s walk up. Vytvořlili jsme dvě skupinky po 3 psech, což bylo pro naše hafany ideální. V první skupince se sešli King, Bastien a Maxík, všem to šlo moc hezky. Max měl sice stopovačku, protože v poslední době má trochu problémy se směrem návratu k paničce, ale elán jej ani tak neopustil a do všeho se vrhal s obrovským jemu vlastním temperamentem. Bastien a King pracovali téměř jako zkušení mazáci a chvála patří i vůdcům, kteří v pravou chvíli věděli, co a jak pískat a dělat :)

Druhou skupinku tvořili Geisha, Baila a starý mazák Pablo. Holky pracovaly taky moc hezky a i těžší úkoly plnily poctivě a s přehledem. 8-letý Pablík, ač už žádný mladík, se do aportů vrhal s mladickou nedočkavostí a až na občasné označení stébla mu to taky hezky šlo.

Nejmladší pejsek Arny nejdříve cvičil sám a bylo vidět, že Martin s ním zamakal. Pak jsem mu "dohodila" parťačku - mojí 9-letou Beky, která ho zpočátku docela hooodně zajímala, ale po prvotních "rozpacích" Arny pochopil, že musí pracovat, i když je vedle něj jiný pejsek :-) A jsem ráda, že Martin s Arnym skončil cvičení pozitivně a s úspěchem.

Protože s Davidem přijela i Evička, mohla jsem se naplno věnovat pejskům a páníčkům a Evce jsem "vnutila" kameru a Evička vše krásně zdokunentovala (za co jí moc děkuji). Videa můžete zhlédnout zde.