ZPR Zlín - Machová (RK CZ) 14. 9. - 15. 9. 2013

16.09.2013 15:55

O víkendu jsme s Bailou vyrazily na Zkoušky přinášení retrieverů, které se konaly pod patronací Retriever klubu v Machové u Zlína.

Bailinka mi udělala obrovskou radost, když jako nejmladší pejsek (15 měs.) dokončila tutu náročnou zkoušku ve 2. ceně - celkový počet bodů 184. "Osudným" se nám stala disciplína marking, kdy si Baila po výstřelu udělala 1 krok dopředu a pak zůstala sedět. Bohužel nás za to rozhodčí ohodnotili známkou 2 (právem) a tím pádem jsme spadly do 2. ceny. Na druhé straně mně potěšilo konstatování paní rozhodčí, že Baila má perfektní paměť a na kus běžela přímo na milimetr přesně :-)

Celkově byly zkoušky dost náročné, v sobotu příšené počasí, hodně podmáčený terén (pernatá byla hned mokrá a pořadatelé dost často museli měnit zvěř), v neděli se projevila únava vůdců i psů :). Z 18 přihlášených psů zkoušku dokončilo 13, z toho 4 v 1. ceně, 4 ve 2. ceně a 5 ve 3. ceně.

Zkoušky byly pro mně balzámem na duši - výborná atmosféra, milí lidé, perfektní zázemí a organizace. Doufám, že nebyly naše poslední a že se s některými prima lidičkami opět někde někdy uvidíme.